05.10.18. u 09:45

Održan stručni skup „Energetska učinkovitost i OIE u novogradnji“ u Puli

U Puli je u četvrtak, 04.10.2018. u velikoj dvorani HGK-ŽK Pula (Carrarina 5) u organizaciji HKG - Županijske Komore Pula, Hrvatskog savjeta za zelenu gradnju i Istarske regionalne energetske agencije (IRENA) održan stručni skup „Energetska učinkovitost i OIE u novogradnji“ na kojem se predstavilo novitete u pogledu obnovljivih izvora energije i energetske učinkovitosti te inovacija u području graditeljstva. Na stručnom skupu, na kojem je uvodnu riječ uz ostale organizatore držao i gosp. Valter Poropat, su se kroz interaktivan pristup predavača i sudionika razmijenila iskustva korisnika te nastojalo potaknuti gospodarsku suradnju i razmjenu znanja u segmentu energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora energije.

 

Na skupu su izlagali Željko Lovrak, voditelj grupacije biomasa u zajednici OIE pri HGK, poduzeća Baumit d.o.o., Rockwool Adriatic d.o.o., Holcim Hrvatska d.o.o., Ytong Porobeton d.o.o., Rudan d.o.o. i Geos d.o.o. i Patrizia Milani iz poduzeća Concrete d.o.o..

 

Cilj skupa je umrežavanje struke i poduzetništva u sklopu manifestacije Dana energetske učinkovitosti koje HGK - Županijska komora Pula i ove godine organizira u sklopu Obrtničkog sajma Istre od 04. - 07. listopada 2018. godine.